English

Debutul proiectului: „Grow Your Ideas!”

C O M U N I C A T

Debutul proiectului: „Grow Your Ideas!”

Asociatia “Initiative Sociale” impreuna cu partenerii transnationali: Hellenic Youth Participation (Grecia), Scambieuropei (Italia), ESN Minho (Portugalia), Asociacion DESES-3 (Spania) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia) anunta debutul proiectului „Grow Your Ideas!”.

Acest proiect este finantat din fonduri acordate de catre Uniunea Europeana prin programul „Erasmus +”, Actiunea Cheie 1: Proiecte de mobilitate in domeniul tineret. 

Proiectul “Grow your ideas!” se ghideaza dupa obiectivele specifice ale programului E+ (promovarea participarii active, a dialogului intercultural, a incluziunii sociale si a solidaritatii prin cresterea oportunitatilor de mobilitate in scop educational pentru tineri) si promoveaza antreprenoriatul ca instrument de combatere a somajului in randul tinerilor, precum si participarea activa a acestora pe piata fortei de munca la nivel national si european.

Durata proiectului: 10 Iunie 2019 – 09 Ianuarie 2020

In cadrul acestui proiect va fi organizat un schimb de tineri ce va include un numar de 42 de participanti. Acestia vor lua parte timp de 9 zile la diverse activitati desfasurate prin metode de educatie non-formala, prin care se urmareste: cresterea nivelului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial, cat si sporirea nivelului de cunostinte si competente in domeniul antreprenoriatului.
Activitatile acestui schimb de tineri se vor desfasura in localitatea Horezu, judetul Valcea, unde participantii vor avea ocazia sa colaboreze, sa comunice intr-o maniera activa si constructiva in vederea implementarii unor activitati in domeniul antreprenoriatului si, de asemenea, vor avea posibilitatea participarii in activitati comune cu tineri din alte tari si vor beneficia de diversitatea experientei socio-culturale a fiecarei tari de trimitere a tinerilor pentru a crea un concept comun.

Metodele de educatie non-formala propuse vor sustine atingerea obiectivelor proiectului; astfel, acestea vor facilita participarea activa a tinerilor, promovarea ideilor pentru dezvoltarea unui business prin creearea de planuri de afaceri, promovarea unei atitudini participative a tinerilor pentru dezvoltarea de idei antreprenoriale, precum si promovarea E+.

Obiectivele specifice (OS) ce vor duce la atingerea scopului proiectului „Grow your ideas!”, sunt urmatoarele:
OS1. Dezvoltarea competentelor antreprenoriale si a spiritului antreprenorial pentru cei 36 de participanti si 6 lideri de grup ai schimbului de tineri, pentru a fi adaptabili pe piata fortei de munca.
OS2. Cresterea gradului de constientizare asupra oportunitatilor antreprenoriale si a importantei tinerilor antreprenori si rolul lor in modelarea viitorului societatii europene pentru cei 36 de participanti si 6 lideri de grup, prin utilizarea metodelor si instrumentelor neformale, pe parcursul a 9 zile de activitati in cadrul schimbului de tineri.
OS3. Dezvoltarea competentelor cheie ale celor 36 de participanti si 6 lideri de grup, subordonate domeniului antreprenoriatului si ocuparii fortei de munca, pe parcursul a 9 zile de schimb de tineri.
OS4. Creare de planuri de afaceri concrete (start-up) intr-un spatiu multicultural, pe parcursul a 9 zile de schimb de tineri.
OS5. Consolidarea dialogului intercultural cu ajutorul celor 42 participanti, in vederea consolidarii unei educatii europene bazate pe diversitate, in timpul implementarii proiectului.

Prin activitatiile propuse, proiectul vine in intampinarea unor nevoi actuale si permanente in randul tinerilor: nevoia/dorinta de participare activa pe piata fortei de munca, importanta antreprenoriatului in contextul economic actual si constientizarea cu privire la rolul tinerilor antreprenori in modelarea viitorului societatii europene.

Astfel, in urma informatiilor si competenetelor dobandite in acest schimb, tinerii pot dezvolta idei antreprenoriale ce pot fi puse in practica prin inceperea unui business propriu; in acest mod, proiectul poate contribui la dezvoltarea durabila a comunitatii din care acestia provin.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Adresa e-mail: initiative.sociale@gmail.com
Website: www.initiative-sociale.ro Print

This project is funded with support from the European Commission through the „Erasmus+” Programme.
Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.