English

Debutul proiectului: „Let’s get a job”

C O M U N I C A T

Debutul proiectului: „ Let’s get a job”

Print

Asociatia “Initiative Sociale” impreuna cu partenerii transnationali: The Starry Start of Talents Foundation (Bulgaria), Scambieuropei (Italia), Europejska Fundacja Edukacyjno-Sportowa (Polonia), Asociacion DESES-3 (Spania) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia) anunta debutul proiectului „Let’s get a job!”.

Acest proiect este finantat din fonduri acordate de catre Uniunea Europeana prin programul „Erasmus +”, Actiunea Cheie 1: Proiecte de mobilitate  in domeniul tineret.

Obiectivele proiectului „Let’s get a job” sunt aliniate obiectivelor E+, astfel ne propunem:

–          sprijinirea tinerilor sa dobandeasca abilitati care vizeaza dezvoltarea lor personala, dar si cresterea sanselor lor de angajare pe piata fortei de munca.

–          cresterea capacitatii de angajare in randul tinerilor. Discutiile despre cum sa alegi o cariera, analiza bazata pe teste de personalitate si experiente personale, ii vor ajuta pe tineri sa aleaga mai bine urmatorul loc de munca, sporind astfel sansele de a-si construi o cariera pe termen lung.

Durata proiectului: 17 Iunie 2019 – 16 Ianuarie 2020

In cadrul acestui proiect va fi organizat un schimb de tineri ce va include un numar de 42 de participanti. Acestia vor lua parte timp de 9 zile la diverse activitati desfasurate prin metode de educatie non-formala, prin care se urmareste:

– dobandirea de cunostinte, abilitati si competente pentru ca tinerii participanti sa devina activi pe piata muncii si sa participe cu idei, solutii, oportunitati pentru comunitatile locale;

–  dezvoltarea abilitatile de comunicare, networking si team-work;

–  cresterea gradului de toleranta fata de alte culturi, religii si medii.

In plus, prioritatea acestui proiect este de a stimula tinerii sa preia initiativa si sa-si dezvolte abilitatiile de baza si transversale (abilitatile necesare pentru a fi angajati). De asemenea, dupa participarea la acest schimb, tinerii vor intelege mai bine rolul lor in societate si in viitorul Europei, deoarece vor invata despre necesitatea de a dezvolta activitati pentru a crea noi oportunitati de munca si de implicare atat la nivel economic, cat si la nivel social.

Scopul proiectului va fi realizat prin urmatoarele obiective specifice:

OS1: Sporirea gradului de constientizare in ceea ce priveste importanta pietei muncii tinere si a rolului acestora in formarea viitoarei societati europene.

SO2: Motivarea celor 42 de participanti si oferirea de informatii in cadrul unui spatiu adecvat pentru a face schimb de idei, ganduri si strategii care sa ii determine sa devina membri mai productivi ai comunitatilor lor.

SO3: In timpul mobilitatii, cei 42 de participanti isi vor redacta un CV Europass bine structurat si o scrisoare de intentie care poate fi adaptata pentru diferite locuri de munca.

SO 4: In timpul YE, cei 42 de participanti vor intelege pasii ce trebuie urmati pentru a obtine / participa la un interviu si pentru a-si imbunatati abilitatile de comunicare in timpul interviului.

Astfel, datorita activitatilor propuse, proiectul nostru raspunde nevoilor tinerilor; printre nevoile lor putem enumera: accesul la informatie, implicarea si participarea activa, toleranta, solidaritatea, constientizarea importantei pentru a fi activa pe piata muncii in contextul economic actual si rolul lor in modelarea viitorului societatii europene, necesitatea de a avea un loc de munca si asa mai departe.

Metodele de educatie non-formala sugerate sunt menite sa sprijine promovarea cetateniei active in randul tinerilor, sa dezvolte atitudinea participativa, sa sprijine reflectia si, de asemenea, integrarea diferentelor interculturale. Metodele non-formale incluse sunt diferite; acestea includ comunicarea verbala si non-verbala, comunicarea vizuala, comunicarea scrisa.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Adresa e-mail: initiative.sociale@gmail.com

Website: www.initiative-sociale.ro

 

This project is funded with support from the European Commission through the „Erasmus+” Programme.
Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.