English

Redirectionare impozit 2%

Salut,

La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2014, catre o entitate non profit.

Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile provenind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai 2015.

Pe scurt, din salariu brut se opreste o cota de 16% reprezentand impozitul pe venit. Din acesti 16%, retinuti de catre angajator, aveti posibilitatea sa redirectionati 2% catre o organizatie non-profit completatand formularul 230 (formular atasat).

Asociatia „Initiative Sociale” este o asociatie de tineri ce are ca misiune promovarea si punerea in aplicare a programelor de educatie nonformala pentru tineri.

Obiectivele si misiunea noastra sunt de a crea si dezvolta schimburi de tineret nationale si internationale, programe de promovare a parteneriatelor europene in randul tinerilor, dezvoltarea profesionala a standardelor si practicilor europene, de a organiza scoli de vara si conferinte pentru promovarea initiativelor sociale printre tineri, de a crea şi dezvolta diferite programe privind orientarea si consilierea profesională.

Un alt obiectiv este de a crea parteneriate cu companii private, ONG-uri si institutii publice pentru derularea proiectelor pentru dezvoltarea comunitatii si initiativelor sociale in domeniul tineretului.

Acestea fiind spuse, puteti sa redirectionati acesti 2% din impozitul pe venit catre Asociatia „Initiative Sociale”.

Iata ce aveti de facut:

  1. Completati formularul 230 (PDF) daca ati realizat venituri din salariu in cursul anului 2014. Completeaza cu datele de identificare (pct. I) si semnatura.
  2. Scanati formularul completat si trimiteti-l prin e-mail la adresa: office@initiative-sociale.ro.

Multumim anticipat.

Cu stima,
Echipa „Initiative Sociale”

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.