English

COMUNICAT – Finalizarea proiectului „Let’s get a job!”

COMUNICAT

Finalizarea proiectului „Let’s get a job!”

IMG_20191026_100747

Asociatia “Initiative Sociale”, in calitate de organizatie gazda, anunta finalizarea cu succes a proiectului “Let’s get a job”, finantat de Comisia Europeana prin programul Erasmus +.

Partenerii care au contribuit la implementarea proiectului sunt: The Starry Start of Talents Foundation (Bulgaria), Scambieuropei (Italia), Europejska Fundacja Edukacyjno-Sportowa (Polonia), Asociacion DESES-3 (Spania) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia).

Printre activitatile principale ale acestui proiect putem sublinia organizarea  unui schimb de tineri din 6 tari (Bulgaria, Italia, Polonia, Romania, Spania, Turcia), care a presupus ca acestia au lucrat si au locuit impreuna in cadrul unui grup international, intre 21 Octombrie 2019 – 31 Octombrie 2019, in Horezu, Valcea.

Obiectivele principale ale proiectului pot fi regasite mai jos:

SO1. Sporirea gradului de constientizare a celor 42 de participanti in legatura cu importanta tinerilor in piata muncii si rolul lor in construirea unui viitor pentru societatea Europei;

SO2. Motivarea si informarea celor 42 de participanti, oferirea unui spatiu propice pentru schimbul de idei si strategii care ii pot face sa devina cetateni mai responsabili ai comunitatilor lor;

SO3. Pe durata mobilitatii, cei 42 participanti au redactat CV-uri Europass si scrisori de motivatie care pot fi adaptate la mai multe tipuri de job-uri.

SO 4: Pe parcursul exchange-ului, cei 42 participanti au luat la cunostinta care sunt pasii spre un interviu de succes si cum sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare.

 

IMG_20191026_123258

Activitatile din cadrul proiectului au fost desfasurate prin metode de educatie non-formala, care au avut menirea sa ii stimuleze pe participanti sa fie activi in piata muncii. Prin activitati precum teatru, joc de rol, simulare, comunicare verbala si non-verbala, tinerii au dobandit competente precum cele digitale, multilingvistice, antreprenoriale sau care sunt legate de a fi un cetatean responsabil. Toate aceste competente plus altele au fost validate de certficatul Youthpass, pe care participantii l-au primit la finalul proiectului.

Rezultatele obtinute prin implementarea proiectului sunt reprezentate de blog-ul (www.let-get-a-job-ye.blogspot.com) si pagina de Facebook ale acestuia, precum si 5 video-uri care redau situatia somajului in randul tinerilor si prezentarea catorva solutii pentru combaterea acestui fenomen raspandit la nivel european.

Unul din rezultatele avute in urma implementarii proiectului a fost de asemenea cresterea tolerantei intre culturi si religii si sporirea incluziunii sociale.

Informatii suplimentare se pot obtine accesand urmatorul link.

Print

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.