English

COMUNICAT – Finalizarea proiectului „Career Explorers”

            Asociatia “Initiative Sociale”, in calitate de organizatie gazda, impreuna cu partenerii transnationali: The Starry Start of Talents Foundation (Bulgaria), Scambieuropei (Italia), Europejska Fundacja Edukacyjno-Sportowa (Polonia), Asociacion DESES-3 (Spania) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia) anunta finalizarea cu succes a proiectului “Career Explorers”.

IMG-20191216-WA0013

Acest proiect a fost finantat din fonduri acordate de catre Uniunea Europeana prin programul „Erasmus+” , Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.

Durata proiectului: 26 August 2019 – 25 Martie 2020

            Printre activitatile principale ale acestui proiect putem sublinia organizarea  unui schimb de tineri din 6 tari (Bulgaria, Italia, Polonia, Romania, Spania, Turcia), care a presupus ca acestia au lucrat si au locuit impreuna in cadrul unui grup international, intre 11 Decembrie 2019 – 21 Decembrie 2019, in Horezu, Valcea.

            Scopul proiectului a fost acela de a creste nivelul cunostintelor, atitudinilor si competentelor (sa stie cum sa intocmeasca un CV si o scrisoare de intentie, sa stie cum sa aplice pentru un loc de munca sau cum sa se prezinte la un interviu etc. si cum sa devina activi pe piata muncii) pentru 36 de tineri, cu varsta de 18-30 ani si 6 lideri de grup (fara limita de varsta) din cele 6 tari participante.

            Activitatile din cadrul mobilitatii au fost desfasurate prin metode de educatie non-formala, care au avut menirea sa ii stimuleze pe participanti sa fie activi pe piata muncii. Prin activitati precum teatru, joc de rol, simulare, comunicare verbala si non-verbala, tinerii au dobandit competente precum cele digitale, multilingvistice, antreprenoriale sau care sunt legate de a fi un cetatean responsabil.

Totodata, pe toata durata acestui proiect, a fost facilitat dialogul si schimbul intercultural, pentru a se depasi posibilele bariere culturale. De asemenea, prin participarea activa a fost creat un liant intercultural care a avut un impact pozitiv asupra intregului proiect.

            Toate aceste competente cheie au fost validate prin certficatul Youthpass, pe care participantii l-au primit la finalul mobilitatii.

            Rezultatele obtinute prin implementarea proiectului sunt reprezentate de blog-ul (www.career-explorers.blogspot.com) si pagina de Facebook ale acestuia, precum si de cele 5 video-uri care redau situatia somajului in randul tinerilor la nivel european.

Informatii suplimentare se pot obtine accesand urmatorul link.

Print

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.