English

COMUNICAT – Finalizarea proiectului „Grow Your Ideas!”

COMUNICAT

Finalizarea proiectului „Grow Your Ideas!”

Asociatia Initiative Sociale impreuna cu partenerii transnationali: Hellenic Youth Participation  (Grecia), Scambieuropei (Italia), ESN MINHO (Portugalia), Asociacion DESES-3 (Spania) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia) anunta finalizarea proiectului „Grow Your Ideas!”; proiect finantat de Comisia Europeana prin programul  „Erasmus +”.

FB_IMG_1568843577450Proiectul “Grow Your Ideas!” a fost un proiect conceput de tineri, pentru tineri spre a facilita interelationarea culturala, dezvoltarea personala si cooperarea prin promovarea antreprenoriatul ca instrument de combatere a somajului in randul tinerilor, precum si participarea activa a acestora pe piata fortei de munca la nivel national si european.

Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost 42 de participanti (36 tineri cu varsta cuprinsa intre 18-30 ani si 7 lideri de grup fara limita de varsta), din cele 6 tari partenere. Activitatile schimbului de tineret s-au desfasurat pe durata a 11 zile (inclusiv zilele de calatorie) si au fost implementate prin metode de educatie non-formala prin care s-a urmarit: cresterea implicarii tinerilor in comunitatile din care fac parte, schimbul de cunostinte si experiente, invatarea si dezvoltarea unor activitati sau idei concrete pentru a promova antreprenoriatul, dezvoltarea creativitatii si dezvoltarea de competente in activitati care implica crearea unor planuri de afaceri.

Durata proiectului: 10 Iunie 2019 – 09 Ianuarie 2020

Durata schimbului de tineret: 13 Septembrie 2019 – 23 Septembrie 2019

Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Horezu, Valcea

Totodata, printr-un permanent schimb intercultural de idei intre organizatori, parteneri si participanti, scopul comun pentru care acestia au conlucrat a fost indeplinit, iar proiectul si-a atins obiectivele propuse, si anume:

OS1. Dezvoltarea competentelor antreprenoriale si a spiritului antreprenorial pentru cei 36 de participanti si 6 lideri de grup ai schimbului de tineri, pentru a fi adaptabili pe piata fortei de munca.

OS2. Cresterea gradului de constientizare asupra oportunitatilor antreprenoriale si a importantei tinerilor antreprenori si rolul lor in modelarea viitorului societatii europene pentru cei 36 de participanti si 6 lideri de grup, prin utilizarea metodelor si instrumentelor neformale, pe parcursul a 9 zile de activitati in cadrul schimbului de tineri.

OS3. Dezvoltarea competentelor cheie ale celor 36 de participanti si 6 lideri de grup, subordonate domeniului antreprenoriatului si ocuparii fortei de munca, pe parcursul a 9 zile de schimb de tineri.

OS4. Creare de planuri de afaceri concrete (start-up) intr-un spatiu multicultural, pe parcursul a 9 zile de schimb de tineri.

OS5. Consolidarea dialogului intercultural cu ajutorul celor 42 participanti, in vederea consolidarii unei educatii europene bazate pe diversitate, in timpul implementarii proiectului.

IMG_20190918_094912Mai mult, despre impactul proiectului vorbesc de la sine rezultatele (tangibile/ intangibile) acestuia:

– mentinerea parteneriatului strategic intre cei 6 promotori, acestia urmand sa se asocieze pentru viitoare proiecte;

– cresterea capacitatii celor 6 promotori de a functiona la nivel european: imbunatatirea abilitatilor manageriale si organizatorice;

– motivatia si dorinta participantilor de a scrie si de a implementa astfel de proiecte pornind de la idei dezvoltate in timpul acestui schimb de tineri;

– cresterea gradului de implicare activa a tinerilor in comunitatiile din care fac parte fapt ce condu

ce la imbunatatirea standardelor europene;

– cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial, dar si sporirea nivelului de cunostinte si competente in domeniul antreprenoriatului in randul participantilor. In cadrul acestui proiect tinerii au dezvoltat abilitati, aptitudini si cunostinte (ASK) ce le vor permite mai tarziu sa se integreze mai usor pe piata muncii.

– depasirea barierelor culturale si facilitarea dialogului si schimbului intercultural in domeniul antreprenoriatului. Acest lucru s-a realizat prin activitatile desfasurate pe parcursul YE, in echipe de lucru multiculturale, menite sa starneasca interesul participantilor pentru domeniul antreprenoriatului la nivel european, dar si importanta cooperarii cu ceilalti pentru o cresterea a eficientei personale si sociale.

– schimbul intercultural, schimbul de valori nationale dar mai ales schimbul de idei, prin care s-a sustinut dialogul si legaturile interculturale;

– 5 planuri de afaceri initiate/dezvoltate de catre participanti in timpul activitatilor;

– 1 filmulet prin care se realizeaza activitatea de informare si publicitate a proiectului in special si a programului Erasmus+ in general;

– 1 blog destinat proiectului (www.grow-your-ideas.blogspot.com); acesta constituie o platforma de informare si prezentare, unde vizitatorii pot citi in amanunt despre proiect, dar pot si vizualiza poze si filmulete din timpul activitatilor;

Pentru informatii suplimentare va rugam sa accesati pagina de Facebook a proiectului si albumul foto online.

Print

This project is funded with support from the European Commission through the „Erasmus+” Programme.

 

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.