English

Finalizarea proiectului „Start-up Machine”

Comunicat de presa

Finalizarea proiectului „Start-up Machine”

 

Asociatia “Initiative Sociale” (Romania) impreuna cu partenerii transnationali: The Starry Start of Talents Foundation (Bulgaria), Scambieuropei (Italia), Europejska Fundacja Edukacyjno-Sportowa (Polonia), Asociacion DESES-3 (Spania) si European Youth Bank (Turcia) anunta finalizarea proiectului „Start-up Machine”.

Acest proiect a fost finantat de catre Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.

Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost 36 de participanti (30 tineri cu varsta cuprinsa intre 18-30 ani si 6 lideri de grup fara limita de varsta), din cele 6 tari partenere.

Activitatile schimbului de tineret s-au desfasurat pe durata a 11 zile (inclusiv zilele de calatorie) si au fost implementate prin metode de educatie non-formala prin care s-a urmarit: cresterea implicarii tinerilor in comunitatile din care fac parte, schimbul de cunostinte si experiente, cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial, dezvoltarea creativitatii si dezvoltarea de abilitati si competente in domeniul antreprenoriatului social.

Durata proiectului: 01 August 2016 – 31 Ianuarie 2017

Durata schimbului de tineret: 10 Noiembrie 2016 – 20 Noimebrie 2016

Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Eforie Nord, Constanta

Totodata, printr-un permanent schimb intercultural de idei intre organizatori, parteneri si participanti, scopul comun pentru care acestia au conlucrat a fost indeplinit, iar proiectul si-a atins obiectivele specifice propuse, si anume:

SO1. Constientizarea celor 36 de participanti din UE asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial.

SO2. Dezvoltarea nivelului de cunostinte si competente in domeniul antreprenoriatului social a celor 36 de participant ai acestui schimb de tineri.

SO3. Acumularea de cunostinte necesare pentru a infiinta o intreprindere sociala.

SO4. Elaborarea de planuri de afaceri pentru infiintarea si dezvoltarea de intrepreinderi sociale.

SO5. Incurajarea si dezvoltarea solidaritatii si tolerantei intre tinerii participanti pentru a facilita coeziunea sociala la nivelul Uniunii Europene.

SO6. Dezvoltarea unui parteneriat strategic intre promotorii prezentului proiect.

Mai mult, despre impactul proiectului vorbesc de la sine rezultatele acestuia:

 • continuarea parteneriatului strategic incheiat intre cei 6 promotori, acestia urmand sa se asocieze pentru viitoare proiecte;
 • motivatia si dorinta participantilor de a scrie si de a implementa astfel de proiecte pornind de la idei dezvoltate in timpul acestui schimb de tineri;
 • cresterea gradului de implicare activa a tinerilor in comunitatiile din care fac parte fapt ce conduce la imbunatatirea standardelor europene;
 • schimbul intercultural, schimbul de valori nationale dar mai ales schimbul de idei, prin care s-a sunstinut dialogul si legaturile interculturale;
 • 6 planuri de afaceri sociale (a 6 companii de exercitiu) initiate/dezvoltate de catre participanti in timpul activitatilor;
 • 6 filmulete de promovare (pentru 6 companii de exercitiu) initiatie de catre tinerii participanti;
 • 1 blog destinat proiectului; acesta constituie o platforma de informare si prezentare, unde vizitatorii pot citi in amanunt despre proiect, dar pot si vizualiza poze si filmulete din timpul activitatilor;

De asemenea, printre indicatorii masurabili ai acestui proiect, putem enumera:

 • peste 2500 de accesari ale blog-ul proiectului; vizitatorii blog-ului au putut/pot citi despre scopul si obiectivele acestui proiect, pot vizualiza poze si filmulete din timpul activitatiilor, dar pot citi si testimoniale ale tinerilor participanti.
 • peste 1.100 de vizualizarile ale albumului foto realizat exclusiv pentru prezentul schimb de tineret (disponibil pe pagina de facebook a organizatiei gazda).
 • peste 225 de vizualizari ale clipului video ce insoteste comunicatul de presa la finalizarea activitatilor mobilitatii (clip video disponibil pe pagina de facebook a organizatiei gazda).
 • informarea a peste 100 de tineri atat in tara (in alte proiecte implementate de parteneri ai organizatiei gazda, in grupurile de voluntari EVS etc.) cat si in strainatate (in schimburi de tineret, in training course-uri si retele ale partenerilor) asupra scopului, obiectivelor si activitatilor realizate prin acest proiect.
 • informarea a peste 5.000 de persoane din Romania, Bulgaria, Italia, Polonia, Spania si Turcia (tarile din care provin partenerii/participantii acestui proiect) asupra scopului, obiectivelor si activitatilor realizate prin acest proiect, in special si asupra scopului si obiectivelor programului „Erasmus +” in general. Aceasta informare si promovare s-a realizat prin intermediul site-ului de socializare Facebook.

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati blogul proiectului:

www.startup-machine.blogspot.ro

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.