English

COMUNICAT DE PRESĂ – Lansare activitate: „InnoVenture: You(th) on the Labour Market”

Asociaţia Inițiative Sociale cu sediul in municipiul Constanţa, anunţă astăzi, 06.06.2024, lansarea celei de-a doua activități, intitulată „InnoVenture: You(th) on the Labour Market”, a proiectului ID nr. 2023-1-RO01-KA151-YOU-000131090, în cadrul acreditării Erasmus+ în domeniul tineretului ID nr. 2022-1-RO01-KA150-YOU-000110034.

Această activitate este un schimb multilateral de tineri, organizat în cadrul Programului Erasmus+, ce se desfășoară în PredEN Co-funded by the EU_PANTONEeal, în perioada 06-16 iunie 2024, împreună cu 56 tineri din 9 țări (Bulgaria, Cehia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania și Turcia).

Activitatea principală răspunde necesității de a îmbunătăți nivelul de realizare a interacțiunii dintre tinerii din diverse țări și piața muncii.

Scopul acestei activități vizează creșterea atitudinilor, abilităților și cunoștințelor necesare pentru a deve2ni activi pe piața muncii pentru participanții cu vârste cuprinse între 18-30 ani și liderii de grup (fără limită de vârstă) din țările participante, pe parcursul celor 9 zile de schimb de tineret; aceștia se vor întâlni pentru a schimba experiențe, a învăța și a se concentra pe găsirea de soluții pentru a include tinerii pe piața muncii.

Mobilitatea de tineret propune o serie de activități menite să stimuleze tinerii să preia inițiativă și să răspundă nevoilor lor prin dezvoltarea abilităților de bază și transversale (abilități necesare pentru angajare). De asemenea, după participarea la acest schimb de tineret, sperăm ca tinerii vor înțelege mai bine rolul lor în societate și în viitorul Europei, învățând despre necesitatea de a dezvolta activități pentru a crea noi oportunități de muncă și implicare atât la nivel economic, cât și social.

Participanţii sunt principalii beneficiari direcţi ai acestui schimb de tineret, și ne dorim să asimileze o serie de competenţe importante pentru dezvoltarea lor personală şi profesională.

OBIECTIVE PRINCIPALE:

  1. Creșterea gradului de conștientizare în rândul participanților cu privire la importanța pieței muncii pentru tineri și rolul lor în formarea viitoarei societăți europene.
  2. Sprijinirea tinerilor în dobândirea/dezvoltarea de abilități, competențe și cunoștințe care vizează dezvoltarea lor personală și profesională pentru a se adapta pe piața muncii la nivel european.
  3. Motivarea participanților și oferirea informațiilor și spațiului necesar pentru a face schimb de idei, gânduri și strategii care le-ar putea permite să devină membri mai productivi ai comunităților lor prin creșterea gradului de angajabilitate și îmbunătățirea perspectivelor de carieră pentru tineri.
  4. Încurajarea și dezvoltarea solidarității și toleranței în rândul tinerilor participanți pentru a facilita coeziunea socială la nivelul Uniunii Europene prin schimburi culturale, incluziune și diversitate bazate pe activități non-formale și non-discriminatorii.
  5. Dezvoltarea și menținerea parteneriatului strategic încheiat între partenerii acestui schimb de tineret.

Parteneri: New Sociaty (Bulgaria), Mladoevropani (Cehia), Hellenic Youth Participation (Grecia), Associazione Scambieuropei (Italia), DGT Polska (Polonia), Hawk Stars NGO for Education, Innovation & Social Development (Portugalia), Asociacion Deses-3 (Spania) și European Youth Bank (Turcia).

Pentru mai multe informații, nu ezitați să ne contactați pe paginile de Facebook sau Instagram ale asociației.

Initiative Sociale

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.