English

Comunicat de presa – Finalizarea proiectului „Jobs Challenge”

Finalizarea proiectului „Jobs Challenge”

Asociatia “Initiative Sociale”, in calitate de organizatie gazda, impreuna cu partenerii transnationali: The Starry Start of Talents Foundation (Bulgaria), Scambieuropei (Italia), Stowarzyszenie Mlodziezowe STRATEG (Polonia) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia) anunta finalizarea cu succes a proiectului “Jobs Challenge”.

            Acest proiect a fost finantat din fonduri acordate de catre Uniunea Europeana prin programul „Erasmus+” , Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.

Durata proiectului: 14 Septembrie 2020 – 13 Iunie 2022

            Scopul proiectului a fost acela de a creste nivelul cunostintelor, atitudinilor si competentelor (sa stie cum sa intocmeasca un CV si o scrisoare de intentie, sa stie cum sa aplice pentru un loc de munca sau cum sa se prezinte la un interviu etc. si cum sa devina activi pe piata muncii) pentru 36 de tineri, cu varsta de 18-30 ani si 6 lideri de grup (fara limita de varsta) din cele 5 tari participante.

Printre activitatile principale ale acestui proiect putem sublinia organizarea  unui schimb de tineri din 5 tari (Bulgaria, Italia, Polonia, Romania, si  Turcia), care a presupus ca acestia au lucrat si au locuit impreuna in cadrul unui grup international, intre 01 Aprilie 2022 si 11 Aprilie 2022 in localitatea Costinesti, judetul Constanta, Romania.

Press release_JC

            Activitatile din cadrul mobilitatii au fost desfasurate prin metode de educatie non-formala, care au avut menirea sa ii stimuleze pe participanti sa fie activi pe piata muncii. Prin activitati precum teatru, joc de rol, simulare, comunicare verbala si non-verbala, tinerii au dobandit competente precum cele digitale, multilingvistice , personale, culturale, sociale sau civice.

Totodata, pe toata durata acestui proiect, a fost facilitat dialogul si schimbul intercultural, pentru a se depasi posibilele bariere culturale. De asemenea, prin participarea activa a fost creat un liant intercultural care a avut un impact pozitiv asupra intregului proiect.

            Toate aceste competente cheie au fost validate prin certficatul Youthpass, pe care participantii l-au primit dupa finalizarea mobilitatii.

            Rezultatele obtinute prin implementarea proiectului sunt reprezentate de blog-ul si acestuia, precum si de cele 6 video-uri (link) care subliniaza provocarile intampinate de tineri in cautarea unui loc de munca.

Informatii suplimentare se pot obtine accesand urmatorul link.

Print

 Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.