English

COMUNICAT DE PRESA: Debutul proiectului: JOBS CHALLENGE

COMUNICAT DE PRESA

Debutul proiectului: JOBS CHALLENGE

Asociatia “Initiative Sociale” impreuna cu partenerii transnationali: The Starry Start of Talents Foundation (Bulgaria), Scambieuropei (Italia), Stowarzyszenie Mlodziezowe STRATEG (Polonia), Asociacion DESES-3 (Spania) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia) anunta debutul activitatilor proiectului “JOBS CHALLENGE”.

Acest proiect este finantat de catre Uniunea Europeana prin programul „Erasmus+”, Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.

 Durata proiectului: 14 Septembrie 2020 – 13 Mai 2021

 Scopul proiectului  este ca 36 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18 – 30 de ani si 6 lideri de grup (fara limita de varsta) sa invete cum sa-si depaseasca limitele, cum sa-si dezvolte competentele cheie, cum sa aiba o alta atitudine vis-à-vis de obstacolele intalnite pe parcursul procesului de incluziune pe piata fortei de munca (sa stie cum sa intocmeasca un CV si o scrisoare de intentie relevante cu focus pe calitati, sa stie cum sa aplice pentru un loc de munca sau cum sa se prezinte la un interviu etc.)

 Totodata, obiectivele specifice ale proiectului sunt aliniate la obiectivele Erasmus+, astfel:

- va fi creat cadrul necesar pentru sprijinirea tinerilor in procesul de dezvoltare personala si dezvoltarea abilitatilor pentru cresterea sanselor de angajare pe piata fortei de munca. In urma proiectului, participantii vor lua masuri concrete pentru gasirea unui loc de munca.

- vor fi organizate si coordonate discutii de lucru despre procesul de alegere a unei cariere, prin teste de personalitate si experiente personale, astfel ajutandu-i pe tineri sa aleaga mult mai bine un loc de munca, care sa li se potriveasca mult mai mult. Acest proces ii ajuta sa-si dezvolte abilitiatile si competentele, sporindu-le astfel sansele de a-si construi o cariera pe termen lung.

 Mai mult, pe toata durata acestui proiect, va fi facilitat dialogul si schimbul intercultural (Bulgaria, Italia, Polonia, Spania, Romania si Turcia), pentru a se depasi posibilele bariere culturale. De asemenea, prin participarea activa la toate activitatile propuse, se va crea un liant intercultural care va avea un impact pozitiv asupra intregului proiect.

 Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

 Adresa e-mail: initiative.sociale@gmail.com

Website: www.initiative-sociale.ro

Print

This project is funded with support from the European Commission through the Erasmus+ Programme.

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.