English

Comunicat de presa – Finalizarea proiectului „Business Pioneers”

Comunicat de presa

Finalizarea proiectului „Business Pioneers

Acest proiect a fost finantat de catre Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.

 Proiectul “Business PrintPioneers” s-a ghidat dupa obiectivele specifice ale programului Erasmus+ si anume: incluziune sociala, diversitate culturala si participarea activa a tinerilor.

 Totodata, printr-un permanent schimb intercultural de idei intre organizatori, parteneri si participanti, scopul comun pentru care acestia au conlucrat a fost indeplinit, respectiv stimularea spiritului de initiativa si a spiritului antreprenorial in randul tinerilor.

 Obiectivele specifice care au condus spre atingerea scopului proiectului „Business Pioneers”, au fost urmatoarele:

 OS1.Cresterea gradului de constientizare a celor 36 de participanti din UE asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial prin utilizare tehnicilor si instrumentelor non-formale, pe parcursul a 9 zile de activitati in cadrul schimbului de tineri.

OS2. Dezvoltarea nivelului de cunostinte si competente cheie in domeniul antreprenoriatului social a celor 36 de participanti ai acestui schimb de tineri pentru a fi adaptabili pe piata fortei de munca la nivel european,

OS3. Elaborarea de planuri de afaceri pentru infiintarea si dezvoltarea de intrepreinderi sociale, intr-un mediu multicultural, pe parcursul a 9 zile de schimb de tineri.

OS4. Incurajarea si dezvoltarea solidaritatii si tolerantei intre tinerii participanti pentru a facilita coeziunea sociala la nivelul Uniunii Europene, pe parcursul implementarii proiectului.

 Durata proiectului: 01 Iunie 2020 – 31 Mai 2022

 Durata schimbului de tineret: 17 Februarie 2022 – 27 Februarie 2022

 Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Costinesti, Constanta

 Beneficiarii directi ai schimbului de tinreret au fost 36 de participanti (30 tineri cu varsta cuprinsa intre 18-30 ani si 6 lideri de grup fara limita de varsta), din cele 6 tari partenere.

Activitatile schimbului de tineret s-au desfasurat pe durata a 11 zile (inclusiv zilele de calatorie) si au fost implementate prin metode de educatie non-formala prin care s-a urmarit: cresterea implicarii tinerilor in comunitatile din care fac parte, schimbul de cunostinte si experiente, cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial, dezvoltarea creativitatii si dezvoltarea de abilitati si competente in domeniul antreprenoriatului social.

 In mod concret, pe parcursul acestei mobilitati de tineret am simulat infiintarea de intreprinderi sociale si schitarea de planuri de afaceri pentru dezvoltarea acestor intreprinderi, in contextul european actual.

Astfel, prin activitatiile propuse, proiectul nostru vine in intampinarea unor nevoi acute, actuale si permanente in randul tinerilor, printre care putem enumera: accesul la inforamtie, nevoia de implicare si participare activa, toleranta, solidaritatea, constientizarea importantei dezvoltarii initiativelor antreprenoriale in contextul economic actual, nevoia de a avea un locde munca etc.

 Mai mult, pentru a sublinia componenta interculturala a acestui schimb de tineri am incercat sa implicam parteneri din tari cat mai diverse: Grecia, Italia, Letonia, Romania, Spania si Turcia, avand ca scop realizarea unui dialog intercultural bazat pe impartasirea valorilor, obiceiurilor, traditiilor, cunostintelor, experientelor si problemelor existente in domeniul antreprenoriatului social la nivelul UE.

 Totodata, despre impactul proiectului vorbesc de la sine rezultatele acestuia:

  • continuarea parteneriatului strategic incheiat intre cei 6 promotori, acestia urmand sa se asocieze pentru viitoare proiecte;
  • motivatia si dorinta participantilor de a scrie si de a implementa astfel de proiecte pornind de la idei dezvoltate in timpul acestui schimb de tineri;
  • cresterea gradului de implicare activa a tinerilor in comunitatiile din care fac parte fapt ce conduce la imbunatatirea standardelor europene;
  • schimbul intercultural, schimbul de valori nationale dar mai ales schimbul de idei, prin care s-a sunstinut dialogul si legaturile interculturale;
  • 6 evenimente de diseminare si multiplicare a rezultatelor proiectului organizate atat online, cat si offline;
  • 6 planuri de afaceri sociale (a 6 companii de exercitiu) initiate/dezvoltate de catre participanti in timpul activitatilor;
  • 1 element de identitate vizuala a proiectului (1 logo);
  • 1 video de promovare a mobilitatii;
  • 1 blog destinat proiectului; acesta constituie o platforma de informare si prezentare, unde vizitatorii pot citi in amanunt despre proiect, dar pot si vizualiza poze si filmulete din timpul activitatilor (https://business-pioneers-ye.blogspot.com/).

 Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati blogul proiectului: https://business-pioneers-ye.blogspot.com/

277102282_4928441157232630_3671729263334286521_n

 Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.