English

COMUNICAT – Finalizarea activitatilor proiectului: „ Start-up Machine”

Asociatia “Initiative Sociale” impreuna cu partenerii transnationali: The Starry Start of Talents Foundation (Bulgaria), Scambieuropei (Italia), Europejska Fundacja Edukacyjno Sportowa (Polonia), Asociacion DESES3 (Spania) si European Youth Bank (Turcia) anunta finalizarea activitatilor mobilitatii „Start-up Machine”.

Acest proiect este finantat din fonduri acordate de catre Uniunea Europeana prin programul „Erasmus +”, Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.

Grupul acestui proiect a fost format dintr-un numar de 36 de participanti (30 tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 ani si 6 lideri fara limita de varsta). Acestia au participat timp de 9 zile (exclusiv zilele de calatorie) la diverse activitati desfasurate prin metode de educatie nonformala, prin care s-a urmarit: cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial, dar si sporirea nivelului de abilitati si competente in domeniul antreprenoriatului social.

Durata proiectului: 01 August 2016 – 31 Ianuarie 2019
Durata schimbului de tineret: 10 Noiembrie 2016 – 20 Noimebrie 2016
Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Eforie Nord, Constanta

Activitatile acestui schimb de tineri s- au desfasurat in localitatea Eforie Nord, judetul Constanta, unde participantii au avut parte de un mediu propice pentru relationare si lucru in echipa in vedere implementarii unor activitati in domeniul antreprenoriatului social si, de asemenea, au avut ocazia sa descopere diversitatea culturala a fiecarei tari.

Printre obiectivele spedavcifice ale proiectului „Start-up Machine” putem enumera:
SO1. Constientizarea celor 36 de participanti din UE asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial;
SO2. Dezvoltarea nivelului de cunostinte si competente in domeniul antreprenoriatului social a celor 36 de participant ai acestui schimb de tineri;
SO3. Acumularea de cunostinte necesare pentru a infiinta o intreprindere sociala;
SO4. Elaborarea de planuri de afaceri pentru infiintarea si dezvoltarea de intrepreinderi sociale;
SO5. Incurajarea si dezvoltarea solidaritatii si tolerantei intre tinerii participanti pentru a facilita coeziunea sociala la nivelul Uniunii Europene;
SO6. Dezvoltarea unui parteneriat strategic intre promotorii prezentului proiect.

In alta ordine de idei, referitor la rezultatele directe intangibile ale acestui schimb de tineret, putem mentiona cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial si dobandirea de cunostinte in domeniul antreprenoriatului social.
Totodata, pe toata durata acestui schimb de tineri, a fost facilitat dialogul si schimbul intercultural, pentru a se depasi posibilele bariere culturale. De asemenea, prin participarea activa a participantilor la toate activitatile, s-a creat un liant intercultural care a avut un impact pozitiv asupra intregului proiect.

Pe de alta parte, au fost obtinute si rezultate directe tangibile: video-uri de prezentare, planuri de afaceri etc.

Toate acestea vor fi promovate si diseminate prin intermediul blogului pe care il vom crea in urma acestei mobilitati de tineret (blogul va fi scris in limba engleza si va functiona ca platforma de comunicare intre participanti, intre diferite organizatii sau persoane interesate de aceasta mobilitate, dar totodata, blogul va fi si o platforma de prezentare a fotografiilor, filmuletelor si a diverselor materiale redactate de participant).

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:
Adresa email: initiative.sociale@gmail.com
Website: www.initiative-sociale.ro

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.