English

COMUNICAT – Debutul proiectului: „Business Pioneers”

C O M U N I C A T

 Debutul proiectului: Business Pioneers

 

Asociatia Initiative Sociale impreuna cu partenerii transnationali: Hellenic Youth Participation (Grecia), Scambieuropei (Italia), Do Great Things Latvia (Letonia), Asociacion DESES-3 (Spania) si Gaziantep Local Youth Group (Turcia) anunta debutul proiectului Business Pioneers.

Acest proiect este finantat din fonduri acordate de catre Uniunea Europeana prin programul Erasmus+, Actiunea Cheie 1: Proiecte de mobilitate in domeniul tineret.

Proiectul “Business Pioneers” se ghideaza dupa obiectivele specifice ale programului Erasmus+ si anume: incluziune sociala, diversitate culturala si participarea activa a tinerilor.

Durata proiectului: 01 Iunie 2020 – 31 Decembrie 2020

Prin intermediul obiectivelor specifice si al activitatilor propuse se doreste stimularea spiritului de initiativa si a spiritului antreprenorial in randul tinerilor si, de asemenea, se doreste abordarea si tratarea nevoilor acestora in ceea ce priveste dezvoltarea abilitatilor necesare pentru desfasurarea de activitati antreprenoriale.
Obiectivele specifice ce vor duce la atingerea scopului proiectului Business Pioneers, sunt urmatoarele:

OS1.Cresterea gradului de constientizare a celor 36 de participanti din UE asupra necesitatii dezvoltarii spirituluiantreprenorial prin utilizaretehnicilor si instrumentelor non-formale, pe parcursul a 9 zile de activitati in cadrul schimbului de tineri.

OS2. Dezvoltarea nivelului de cunostinte si competente cheie in domeniul antreprenoriatului social a celor 36 de participanti ai acestui schimb de tineri pentru a fi adaptabili pe piata fortei de munca la nivel european.

OS3. Elaborarea de planuri de afaceri pentru infiintarea si dezvoltarea de intrepreinderi sociale, intr-un mediu multicultural, pe parcursul a 9 zile de schimb de tineri.

OS4. Incurajarea si dezvoltarea solidaritatii si tolerantei intre tinerii participanti pentru a facilita coeziunea sociala la nivelul Uniunii Europene, pe parcursul implementarii proiectului.

Pe langa obiectivele specifice enumerate proiectul propune atingerea urmatoarele obiective de invatare:
– dobandirea de cunostinte, abilitati si competente in domeniul antreprenoriatului social si de informatii necesare infintarii si dezvoltarii de intreprinderi sociale (start-up),
– dobandirea de abilitati de comunicare, relationare si lucru in echipa,
– dobandirea unei atitudini tolerante si solidare fata de alte culturi si religii.

Pentru a sublinia componenta interculturala a acestui schimb de tineri am incercat sa implicam parteneri din tari cat mai diverse: Grecia, Italia, Letonia, Romania, Spania si Turcia, avand ca scop realizarea unui dialog intercultural bazat pe impartasirea valorilor, obiceiurilor, traditiilor, cunostintelor, experientelor si problemelor existente in domeniul antreprenoriatului social la nivelul UE.

In cadrul acestui proiect va fi organizata o mobilitate de tineret ce va include un numar de 36 de participanti. Acestia vor lua parte timp de 9 zile la diverse activitati desfasurate prin metode de educatie non-formala, prin care se urmareste:
Dezvoltarea spiritului antreprenorial, dar si sporirea nivelului de abilitati si competente in domeniul antreprenoriatului (social) pentru 30 de tineri cu varste cuprinse intre 18-30 ani sub indrumarea a 6 lideri de grup din cele 6 tari participante.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Adresa e-mail: initiative.sociale@gmail.com
Website: www.initiative-sociale.ro

Print

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.