Proiectul „Young Enterprises” este finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul „Erasmus +”, Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.
Grupul acestui proiect a fost format dintr-un numar de 40 de participanti (32 tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani si 8 lideri fara limita de varsta). Acestia au participat timp de 9 zile (exclusiv zilele de calatorie) la diverse activitati desfasurate prin metode de educatie non-formala, prin care s-a urmarit: cresterea nivelului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial, cat si sporirea nivelului de cunostinte si competente in domeniul antreprenoriatului.
Durata proiectului: 04 August 2014 – 15 Martie 2015
Durata schimbului de tineret: 07 Noiembrie 2014 – 17 Noiembrie 2014
Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Eforie Nord, Constanta
Activitatile acestui schimb de tineri s-au desfasurat in localitatea Eforie Nord, judetul Constanta, unde participantii au avut parte de un mediu propice pentru relationare si lucru in echipa in vederea implementarii unor activitati in domeniul antreprenoriatului si, de asemenea, au avut ocazia sa descopere diversitatea culturala a fiecarei tari.
Obiectivele specifice ale acestui schimb de tineret au fost:
- Constientizarea celor 40 de participanti din Uniunea Europeana asupra necesitatii promovarii si dezvoltarii spiritului antreprenorial;
- Dobandirea de compentente, abilitati si cunostinte in domeniul antreprenoriatului si de informatii necesare initierii unei afaceri;
- Dezvoltarea competentelor participantilor de a intelege utilitatea si importanta planului de afaceri pentru a infiinta o companie/firma/intreprindere;
- Dezvoltarea si incurajarea solidaritatii si tolerantei intre tineri, in special pentru a consolida coeziunea sociala in Uniunea Europeana;
- Dobandirea de abilitati de comunicare, relationare si lucru in echipa.
Printre rezultatele directe intangibile ale acestui proiect, putem mentiona cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial si dobandirea de cunostinte in acest domeniu, astfel incat in viitor, participantii sa poata initia afaceri in calitate de potentiali antreprenori.
Totodata, pe toata durata acestui schimb de tineri, a fost facilitat dialogul si schimbul intercultural, pentru a se depasi posibilele bariere culturale. De asemenea, prin participarea activa a participantilor la toate activitatile, s-a creat un liant intercultural care a avut un impact pozitiv asupra intregului proiect.
Pe de alta parte, au fost obtinute si rezultate directe tangibile, precum blogul pe care l-am creat (www.young-enterprises.blogspot.ro), scris in limba engleza, care functioneaza ca platforma de comunicare intre participanti, intre diferite organizatii sau persoane interesate de acest schimb de tineri, dar totodata, blogul este si o platforma de prezentare a fotografiilor, filmuletelor si a diverselor materiale redactate de participanti. Aici am inclus filmuletele de prezentare a companiilor pe care participantii le-au creat pe parcursul proiectului, dar si cele 5 planuri de afacere pe care le-au realizat acestia.
Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati blog-ul acestui proiect: www.young-enterprises.blogspot.ro
Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.