English

Incurajarea tinerilor pentru participarea la dezvoltarea initiativelor in antreprenoriatul social”

Acest proiect a fost finantat din fonduri acordate de catre Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”, Actiunea 1.1 – Schimburi de Tineret.

Echipa a fost formata dintr-un numar de 28 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18 – 30 ani (inclusiv 6 grup lideri), din cele 5 tari partenere.

Tinerii au participat timp de 7 zile (exclusiv zilele de calatorie) la diverse activitati de educatie non-formala prin care s-a urmarit: schimbul de experiente, invatarea si concentrarea pe activitati concrete pentru a promova antreprenoriatul social, generarea de noi idei in domeniul antreprenoriatului social.

Durata proiectului: 01 iunie – 16 decembrie 2013

Durata schimbului de tineret: 21 iulie 2013 – 29 iulie 2013

Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Paulesti, Prahova

Obiectivele principale ale acestui schimb de tineret au fost:

  • Cresterea gradului de constientizare a tinerilor privind nevoia de a dezvolta si implementa activitati in domeniul anteprenoriatului social
  • Constientizare asupra posibilitatii de utilizare a produselor antreprenoriatului social in educatia non-formala a tinerilor dezavantajati

Unul dintre scopurile principale ale proiectului a fost dezvoltarea de idei legate de activitati de voluntariat ce pot fi dezvoltate in cadrul Zilelor Educatiei Nonformale, in fiecare din cele 5 tari participante si organizarea unui plan de activitati ce a fost implementat de catre aplicant intr-un centru de tineri din Bucuresti intr-una din cele 2 zile dedicate Educatiei Nonformale (12.10.2013).

In ceea ce priveste rezultatele directe ale acestui proiect putem mentiona ca au fost obtinute rezultate intangibile precum dezvoltarea gradului de constientizare in randul tinerilor privind nevoia de a dezvolta si implementa activitati de antreprenoriat social dar si marirea gradului de constientizare privind posibilitatea de utilizare a produselor de antreprenoriat social in educatia non-formala a tinerilor cu oportunitati reduse. De asemenea au fost obtinute si rezultate directe tangibile precum planul de activitati, dezvoltat pentru a fi implementat de catre aplicant, cat si jucariile construite in timpul activitatilor de schimb.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati urmatoarea pagina web: www.youngenterpriseideas.ro , dar si albumul de poze disponibil aici.

Feedback-ul primit,  in urma acestui proiect, este disponibil aici.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul „Tineret in Actiune”. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.