English

Paper Handicraft Bussiness – Winter Edition

Acest proiect a fost finantat de catre Comisia Europeana prin programul „Tineret in Actiune”, Actiunea 1.1 – Schimburi de Tineret.

Proiectul “Paper Handicraft Bussiness – Winter Edition” a fost un proiect conceput de si pentru tineri pentru a facilita interelationarea culturala, dezvoltarea personala si cooperarea.

Beneficiarii directi ai acestui proiect au fost 38 de tineri, cu varsta cuprinsa intre 18-30 ani (inclusiv 6 grup lideri), din cele 5 tari partenere.

Activitatile schimbului de tineret s-au desfasurat pe durata a 9 zile (inclusiv zilele de calatorie) si au fost implementate prin metode de educatie non-formala prin care s-a urmarit: cresterea implicarii tinerilor in comunitatile din care fac parte, schimbul de cunostinte si experiente, invatarea si dezvoltarea unor activitati sau idei concrete pentru a promova antreprenoriatul, dezvoltarea creativitatii si dezvoltarea de competente in activitati care implica crearea unor obiecte handmade.

Durata proiectului: 02 septembrie 2013 – 14 aprilie 2014

Durata schimbului: 01 noiembrie 2013 – 09 noiembrie 2013

Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Horezu, Valcea – Romania

Obiectivele principale ale acestui schimb de tineret au fost:

  • Constientizarea celor 38 de participanti din Uniunea Europeana, asupra necesitatii promovarii si dezvoltarii spiritului antreprenorial;
  • Informarea tinerilor din 5 tari diferite asupra riscurilor si beneficiilor ce pot aparea in urma dezvoltarii unei idei de antreprenoriat prin confectionarea de obiecte de artizanat (cu tematica de iarna/Craciun) din hartie folosind tehnica Origami. Acest lucru a fost posibil prin dialog intercultural, prin activitatiile bazate pe educatie non-formala, dar si prin media (redactarea unei brosuri a proiectului si realizarea unui blog al proiectului);
  • Incurajarea participantilor sa dezvolte activitati ce au drept scop dezvoltarea competentelor antreprenoriale;
  • Incurajarea participantilor sa dezvolte idei de antreprenoriat prin implicarea tinerilor cu oportunitati reduse;
  • Incurajarea participantilor sa promoveze si sa dezvolte initiative antreprenoriale care sa aiba impact asupra grupurilor vulnerabile;
  • Dezvoltarea, incurajarea solidaritatii si tolerantei intre tineri, in special pentru a consolida coeziunea sociala in Uniunea Europeana.

In urma acestui proiect au fost obtinute o serie de rezultate. Astfel, exista rezultate directe intangibile ale acestui proiect precum cresterea gradului de implicare activa a tinerilor in comunitatiile din care fac parte fapt ce conduce la imbunatatirea standardelor europene precum si cresterea unei constientizari potrivite asupra altor culturi, acest lucru fiind realizat prin implicarea tinerilor din mai multe tari. De asemenea, in cadrul acestui proiect a fost facilitat schimbul intercultural, schimbul de valori nationale dar mai ales schimbul de idei, sustinandu-se astfel dialogul si legaturile interculturale prin implicarea activa a tututor tinerilor in activitatile proiectului.

In ceea ce priveste rezutatele directe tangibile au fost obtinute urmatoarele: obiectele/ produsele/ ornamentele din hartie obtinute in urma activitatilor acestui proiect, brosura si blogul schimbului.

Brosura cuprinde idei inovative despre utilizarea creativa a diverselor materiale (precum hartia, plasticul, lemnul, sticla si metalul) pentru a obtine elemente de decor sau alte obiecte.

Un alt rezultat tangibil obtinut, in urma acestui schimb, este o colectie de 6 teasere sau scurte clipuri, filmate si editate de catre participanti in timpul schimbului, prin care sunt promovate obiectele realizate de acestia in cadrul atelierelor de creatie. Mai mult, in urma acestor ateliere de creatie din cadrul schimbului au fost obtinute si 6 tutoriale sau filmulete ”how-to” prin care cei interesati pot invata tehinca Origami de creatie si constructie specifica fiecarui obiect.

Rezultatele obtinute, produsele hand-made din hartie, produsele audio-video si brosura schimbului au fost diseminate in urmatoarele activitati post-schimb:

Vizita la Centru Social al Fundatiei Filantropice Metropolis din Bucuresti – impodobire brad si camera de joaca copii,

-Blog-ul proiectului,

-Brosura schimbului a fost distribuita/disemniata atat de catre voluntari ai organizatiei gazda in Romania, cat si de participanti si voluntarii ai organizatiilor partenere in tarile de origine.

Proiectul a produs schimbari in modul de viata al participantilor. Acestia au dezvoltat competente de generare a unor idei de antreprenoriat, au fost incurajati sa participe mai activ in activitatile de voluntariat in asociatiile partenere si in comunitatile din care fac parte, sunt doritori sa promoveze valorile comune si responsabilitatea sociala, sa participe la formari, traininguri sau proiecte europene in viitor.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa vizitati blog-ul proiectului: www.paperhandicraftsbusiness.blogspot.ro dar si albumul de poze disponibil aici.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul „Tineret in Actiune”. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului, iar Comisia nu este responsabila de utilizarea informatiilor continute de aceasta comunicare.

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.