English

COMUNICAT – Finalizarea activitatilor proiectului: „Entrepreneurial Ideas”

Asociatia “Initiative Sociale” impreuna cu partenerii transnationali: Hellenic Youth Participation (Grecia), Scambieuropei (Italia), Europejska Fundacja Edukacyjno-Sportowa (Polonia), Asociacion DESES-3 (Spania) si European Youth Bank (Turcia) anunta finalizarea activitatilor proiectului „Entrepreneurial Ideas”.

AcestPrint proiect este finantat din fonduri acordate de catre Uniunea Europeana prin programul „Erasmus +”, Actiunea Cheie 1: Mobilitatea persoanelor in scop educational – Proiect de mobilitate pentru tineri si pentru lucratorii de tineret.

Grupul acestui proiect a fost format dintr-un numar de 50 de participanti (43 tineri cu varste cuprinse intre 18 si 30 ani si 7 lideri fara limita de varsta). Acestia au participat timp de 10 zile (exclusiv zilele de calatorie) la diverse activitati desfasurate prin metode de educatie non-formala, prin care s-a urmarit: cresterea nivelului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial, cat si sporirea nivelului de cunostinte si competente in domeniul antreprenoriatului.

Durata proiectului: 18 Mai 2015 – 18 Decembrie 2015
Durata schimbului de tineret: 17 Septembrie 2015 – 27 Septembrie 2015
Locatia desfasurarii schimbului de tineret: Eforie Nord, Constantalogo

Activitatile acestui schimb de tineri s-au desfasurat in localitatea Eforie Nord, judetul Constanta, unde participantii au avut parte de un mediu propice pentru relationare si lucru in echipa in vederea implementarii unor activitati in domeniul antreprenoriatului si, de asemenea, au avut ocazia sa descopere diversitatea culturala a fiecarei tari.

Printre obiectivele specifice al prezentului proiect putem enumera:

OS1. Constientizarea celor 43 de participanti si 7 lideri de grup asupra necesitatii promovarii si dezvoltarii spiritului antreprenorial in contextul economic actual.
OS2. Constientizarea tinerilor din cele 6 tari participante cu privire la importanta tinerilor antreprenori si rolul lor in modelarea viitorului societatii europene.
OS3. Incurajarea participantilor sa dezvolte idei antreprenoriale prin implicarea tinerilor cu oportunitati reduse.
OS4. Creare de planuri de afaceri concrete (start-up) intr-un spatiu multicultural.
OS5. Dezvoltarea si incurajarea solidaritatii si tolerantei intre tineri, in special pentru a consolida coeziunea sociala in UE.
OS6. Crearea unei retele pentru colaborari viitoare intre partenerii acestui proiect.

Mai mult decat atat, referitor la rezultatele directe intangibile ale acestui proiect, putem mentiona cresterea gradului de constientizare asupra necesitatii dezvoltarii spiritului antreprenorial si dobandirea de cunostinte in acest domeniu, astfel incat in viitor, participantii sa poata initia afaceri in calitate de potentiali antreprenori.

Totodata, pe toata durata acestui schimb de tineri, a fost facilitat dialogul si schimbul intercultural, pentru a se depasi posibilele bariere culturale. De asemenea, prin participarea activa a participantilor la toate activitatile, s-a creat un liant intercultural care a avut un impact pozitiv asupra intregului proiect.

Pe de alta parte, au fost obtinute si rezultate directe tangibile, precum blogul pe care l-am creat (www.entrepreneurial-ideas-project.blogspot.ro), scris in limba engleza, care functioneaza ca platforma de comunicare intre participanti, intre diferite organizatii sau persoane interesate de acest schimb de tineri, dar totodata, blogul este si o platforma de prezentare a fotografiilor, filmuletelor si a diverselor materiale redactate de participanti.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la urmatoarele date de contact:

Adresa e-mail: initiative.sociale@gmail.com
Blog: www.entrepreneurial-ideas-project.blogspot.ro
Website: www.initiative-sociale.ro216

Postat în Știri

Distribuie

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Service Unavailable.